“Kovo-commerce” d.o.o. je osnovan 1998. godine u privatnom vlasništvu gosp. Kovo Zekerijaha sa sjedištem u Visokom. Osnovna djelatnost preduzeća je trgovina na veliko i malo proizvodima široke potrošnje. U početku preduzeće funkcionira kao veleprodaja i diskontna prodaja a u aprilu 2007. godine otvara svoj maloprodajni objekat, danas poznat kao shoping centar “Kovo-galerija”.

Preduzeće raspolaže sa 2.500 m2 skladišnog prostora a naš maloprodajni objekat “Kovo-galerija” se prostire na 2.200 m2.(supermarket 1.100 m2 i 1.100 m2 prostora u kome se nalazi odjel tekstila, obuće, sportske opreme, robe i dječija igraonica. Također, u augustu 2013 godine, otvara se maloprodajni objekat u Brezi ˝Kovo Market Breza˝, te u februaru 2016 ˝Kovo Market Luke˝ u naselju Luke.

U sklopu “Kovo-galerije” na usluzi kupcima je i naš restoran.

Jedini domaći šoping centar svoja vrata za sve kupce u Visokom otvorio je prije tačno devet godina, kada su Visočani imali priliku da uživaju u prvom pravom visočkom šoping centru. Tokom godina Galerija Kovo izgradila je ime, a mnogobrojni sadržaji za cijele porodice koje svoje slobodno vrijeme provode u Galeriji Kovo, pored velikog asortimana proizvoda, garant su zadovoljstva svih kupaca tokom godina.